Keten tohumu, LinumUsitatissimum olarak adlandırılan keten bitkisinden elde edilen bir üründür. Anavatanı Mısır olarak tahmin edilmektedir. Farklı iklim koşullarına rahatlıkla uyum sağlayabildiği için günümüzde birçok ülkede yetiştirilmektedir.
Fonksiyonel gıdalar arasında yer alan keten tohumu, vücudun olağan işleyişini desteklemesi ve doğal bir lif kaynağı olması bakımından doğal besinler arasında ayrı bir önem taşımaktadır.
Kullanım tavsiyesi:
Salata, pilav, sos ve çorbalarınıza serpebilir, yoğurtla karıştırabilir veya en sevdiğiniz smoothie’lere ekleyebilirsiniz. Alternatif olarak keten tohumlarını öğütebilir, ve ekmek, kek, turta ve kurabiyelere ekleyebilirsiniz.
Saklama koşulları:
Güneş ışığından uzak, serin ve rutubetsiz yerde, uzun süreli kullanımlar için bez torbada saklayınız.
Menşei:
Türkiye
Enerji ve Besin Öğeleri (100 g için)
Enerji: 2294 kJ / 548 kcal
Yağ: 36 g
-Doymuş Yağ: 3,2 g
Karbonhidrat: 32 g
-Şeker: 0 g
Lif: 26 g
Protein: 19 g
Tuz: 0 g