Siyez buğdayı yabani buğday çeşitlerinden ilk kültüre alınan çeşitler arasında yer almaktadır. 14 kromozomlu ve kavuzlu buğday çeşididir. Yaklaşık 10 bin yıl önce yetiştirilmeye başlanan siyez buğdayların atası olarak bilinmektedir.Siyez buğdayından elde edilen un hiçbir endüstriyel kimyasal ve katkı maddesi eklenmeden tam buğday unu şeklinde tüketicilerimize sunmaktayız.
Siyez unu,
Düşük karbonhidrat,
Kaliteli glüten ve amino asit içeriği,
Yüksek ve kaliteli protein,
Yüksek lif,
Antioksidan, folik asit ve kolay sindirilebilirlik gibi özelliklerinden dolayı insan beslenmesinde önemli rol oynamaktadır.
Enerji ve Besin değerleri
Enerji (100 g için) 345 kcal / 1440 kJ
Karbonhidrat (100 g için) 63,8 g
Şeker (100 g için) 0,4 g
Yağ (100 g için) 2,7 g
Doymuş Yağ (100 g için) 0,0 g
Protein (100 g için) 12,0 g
Lif (100 g için) 8,5 g
Tuz (100 g için) 0,1 g
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.