Kavılca Bulguru 12000 yıllık genetiği değişmeden günümüze ulaşmış kavılca buğdayından elde edilir. Elde edilmesinde klasik bulgur giib kaynatma değil, yöresel bir usul olan çatlatma kullanılır. Kavılca bulguru fabrikasyon üretime geçememiş, yöre halkı ve özellikle ev hanımı köy insanları tarafından kısıtlı miktarda üretilmektedir.
Kendine özgü lezzeti ve genetik yapısının bozulmamış olması ile sağlığımız için faydalı bir gıda olaran kavılca bulguru, hazım gibi bir çok sindirim sorunlarından insanı uzaklaştırmaktadır. Kavılca Bulgurunu özel yapan en önemli unsur gluten proteini açısından düşük değerlere sahip olmasıdır. Bu genetik özellik hem diyabetlerin tüketimine uygunluğu hemde çölyaklara alternatif olma özelliği kazandırıyor.
Kavılca Bulguru gibi gıda maddeleri tükettikçe insan sağlığı da düzelir.
Tamamen yerli üretim olan Kavılıca Bulguru Net 500 Gr olarak paketlenmiştir.
Enerji ve Besin Değerleri
Enerji (100 g için) 346 kcal / 1448 kj
Karbonhidrat (100 g için) 63,3 g
Yağ (100 g için) 1,2 g
Doymuş Yağ (100 g için) 0,0 g
Şeker (100 g için) 0,9 g
Diyet Lif (100 g için) 10,1 g
Protein (100 g için) 12,1 g
Tuz (100 g için) 0,0 g
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.