Yulaf Ezmesi 500 gr

50,00 

Yulaf ve Yulaf Ezmesi Nedir?

Bilimsel adı Avena sativa olan yulaf bir çeşit tahıldır. Yulaf taneleri oldukça sağlam ve pişmesi zor olan bir yiyecek olduğu için genellikle ezilmiş ve kesilmiş olanları tercih edilmektedir. Hızlı işlenebilen bu yulafları pişirmek kısa sürer ve lapa kıvamını alır. Çoğunlukla kahvaltıda tüketilen yulaf süt ya da su ile birlikte pişirilerek lapa haline getirilir. İngilizce’de “oatmeal” ya da “porridge” dedikleri kavram yulaf lapasıdır. Yulaf ayrıca keklere, brownielere, atıştırmalık barlara ve diğer fırın ürünlerine katılan bir tahıldır. Yulaftan atıştırmalık gevrek ve yulaf unu da üretilir.

Kategoriler: Etiketler: , ,